home
NL FR EN

Vending Machine Winery, Napa Valley, California

Monica Bourgeois en haar echtgenoot Neil Gernon zijn echte wijnfanaten die enorm onder de indruk waren door de elegante approach van de druiven in Napa Valley door Christopher Vandendriessche.
Heel veel discussies en flessen later besloten ze samen in zee te gaan. Hoewel hun voorliefde gaat naar de elegantie van de klassieke wijnen hebben ze iets met minder bekende druivensoorten.
Net zoals één van hun Guru`s Randall Grahm slagen ze erin om van deze lelijke eendjes, sexy sierlijke en elegante wijnen te maken. De wijngaarden zijn allemaal "fully organic" en er wordt enkel met indigene aanwezige gisten vergist.

Horror Show is een term uit de film A Clockwork Orange waarmee duistere fun wordt aangeduid. De wijn heeft een indrukwekkend etiket dat de persoonlijkheid prijsgeeft, de ongewone blend van Souzao en montepulciano dragen de wijn in zijn prilste jeugd, terwijl de Tannat de diepte bezorgd.
Met The Crooked Mayor wordt er gezocht naar de essentie van de Cabernet Sauvignon uit Napa. Klonen 7 en 110R krijgen enkele de ochtendzon te verwerken en worden zorgvuldig met de hand geplukt om zo een diepe mega cabernet te gaan vormen.

Loula`s Revenge is een 30 jaar oude chardonnay wijngaarden met extreeem lage opbrengsten, geplant in een zone met heelwat schaduw. Er wordt heel erg vroeg geoogst om de diepe mineraliteit te vrijwaren. Een kort verblijf in 20% nieuwe eik geeft deze mineralige wijn een intelligente houtmassage mee.
Net zoals bij een welgemikte striptease begint de Peep Show heel erg bescheiden om dan spectaculair uit de hoek te komen. Gelijke delen Viognier, Marsanne en Roussanne zorgen hier voor een wervelende, gedistingeerde wijn met heelwat diepte en karakter.

De wijnen van deze spectaculaire natuurlijke boutique winery zijn heel puur. enkel lokale gisten en een minimum aan interventie worden geduld. Slechts enkele kistjes vonden hun weg naar België dus aarzel niet te lang.

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2017 Horrow Show
Sousao,Tannat
0,750 € 28,24

printfriendly page