home
NL FR EN

Tibet

Ao Yun estate, Shangri-La, Tibet

In 1933 schreef James Hilton Lost Horizon, waarin een klooster een metafoor wordt voor het aards paradijs, Shangri La.  sinds 2001 mag de Chinese stad Zhongdian zich officieel Shangri La noemen.  De voet van de Tibetaanse berg Karakal is en blijft fascineren.  Onder impuls van Maxence Dulou geraakte LVMH geinteresseerd in wijngaarden in de 19de eeuw geplant door Jezuiten in de Yunnan provincie.  90 % cabernet sauvignon en 10 % Cabernet Franc is het recept voor het wijnmakersteam dat ook aan Ch6ateau Latour sleutelt. De wijngaarden liggen tussen de 2400 en 2600m hoogte en zien enkel zon tussen 11 en 3 maar genieten wel van een hoogaantal UV-uren. De druiven voor deze ultra gelimiteerde supercru komen uit 4 verschillende dorpen en worden geselecteerd uit meer dan 400 plots, allen met een vegetatieve cyclus van 160 dagen. over slow cooking gesproken.  

wijnmaken in Adong  is een logistieke nachtmerrie, met yaks ipv traktoren en zuurstofflessen in de auto. er naartoe rijden is waanzin. op het domein is geen electriciteit, de gisting gebeurt in keramische potten. alles is volledig biologisch, met de hand gedaan en permacultureel geinspireerd.. 

Na 4 jaar research en een samenwerking met 120 Tibetaanse families kwam de eerste jaargang mondjesmaat op de markt, de 2014, hun tweede jaargang zit er nu ook aan te komen, slechts een handvol mensen in de wereld krijgen de eer deze nieuwe topwijn aan te bieden, 

een nieuwe Ikoonwijn is geboren.

red

jaar naam inhoud prijs
(incl. BTW)
2014 AO Yun - PRICE ON DEMAND
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
0,750 € 0,00

 

printfriendly page